Inlämning av varor

Hos Equi ReUse Sweden AB betalar du ingenting för att lämna in saker till försäljning.

Kostnaden för arbetet dras när du får pengar utbetalda. Vi tar ingen annonskostnad, endast en kommissionsavgift. 50% av försäljningspriset tillfaller dig, 30% Equi ReUse och 20% Skatteverket.

Vi välkomnar allt som har anknytning till hästsport, oavsett disciplin, samt tillbehör till hundar och katter. 

Vi är stolta över att erbjuda kvalitetsprodukter till våra kunder och därför har vi strikta kriterier för de varor vi säljer. Hos EquiReUse säljer vi inte smutsig eller trasig utrustning.

Vi strävar efter att erbjuda enbart varor som är i gott skick och fullt funktionsdugliga. Genom att ta bort hår, tvätta och rengöra varor samt se till att de är så kompletta som möjligt, bidrar du till att ge dem en ren och välvårdad presentation.

Om varan är tillverkad av läder, rengör och smörj det för att hålla det mjukt, smidigt och i bra skick. Detta ökar varans attraktionskraft för potentiella köpare och kan resultera i en bättre försäljningsvinst för dig. Bedömer vi att en vara behöver rengöras (tvättas, putsas e dyl), för att kunna säljas via webbshoppen tar vi ut en avgift för att göra det. Se nedan.

Vi förstår dock att mindre defekter kan förekomma och i vissa fall kan de vara acceptabla om de inte påverkar varans funktionalitet. I sådana fall behöver defekterna vara tydligt dokumenterade för att ge våra kunder korrekt information om produkten. Vi värdesätter att följa samma standarder som vi själva skulle förvänta oss som kunder. 

Vi kan inte ta emot sadlar i nuläget pga. utrymmesbrist. Däremot kan vi förmedla försäljning via hemsidan. Om detta är intressant, kontakta oss!

Kontakta EquiReUse via kontakt@equireuse.se när du vill lämna in dina varor till försäljning! Du kan välja på tre alternativ:

1. Vi skickar en blankett där du fyller i dina kontaktuppgifter, varor att lämna in mm. digitalt eller manuellt, som du lämnar in tillsammans med dina varor.

2. Du kan också använda denna länk för att komma till blanketten (Excelfil). Inlämningsuppgifter   OBS! Spara ner den hos dig med ditt namn innan du börjar fylla i! 

3. Har du inte så många produkter och vill du fylla i manuellt, kan du skriva ut denna bild: 

Inlämningsdokument för utskrift

                            

I tabellen nedanför kan du se uppskattade priser för tvätt och rengöring av kläder och utrustning. Dessa är exempel och inte komplett prislista. Alla priser är riktpriser och kan variera. Om du skulle vilja veta mer exakt hur mycket vi skulle ta betalt för att göra rent just dina saker kan du kontakta oss här

Observera att där vi inte uppskattar att försäljningspriset kommer att överstiga kostnaden för rengöring, går varan till återvinning eller skänks till välgörenhet, beroende på skick för övrigt.

Avgifter för rengöring, exempel

Kategori / Behov

Tvätt

Rengöring & Putsning

Borttagning av päls och stöv

Kläder

29 – 59 kr

 

 

Lädervaror

 

39 – 59 kr

 

Säkerhetsvästar, hjälmar odyl

Fr. 49 kr

 

 

Bett

 

29 kr

 

Schabrak o dyl

Fr. 49 kr

 

Fr. 29 kr

Täcken upp till 100 g

Fr. 59 – 99 kr

 

Fr. 59 – 99 kr

Täcken över 100 g lämnas in hos tvätteri.

Pris inkl. transportkostnad

Fr. 199 kr

 

 

Transportskydd låga

OBS! Höga transportskydd kan vi EJ tvätta!

Fr. 49 kr

 

Fr. 29 kr